Go Back   English Forum Switzerland > Help & tips > TV/internet/telephone  
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02.06.2011, 21:32
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Dublin
Posts: 165
Groaned at 1 Time in 1 Post
Thanked 33 Times in 19 Posts
grimmus has made some interesting contributions
Cablecom TV - no sound....

Hi,

There doesn't seem to be any sound when watching TV today.

I tried turning off the box, unplugging the router, HDMI cable's etc but it's still the same.

It's not the actual TV as normal Swiss channels play fine if i plug the aerial directly into the tv.

The last time this happened we called Cablecom and they insisted on sending a new box out to us. I'm afraid to restore factory settings as it might wipe all recorded stuff (but this would be better than waiting for a new box to arrive)

any ideas ?

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 02.06.2011, 21:49
KeinFranzösisch's Avatar
Forum Veteran
 
Join Date: Dec 2010
Location: Washington, DC
Posts: 2,198
Groaned at 63 Times in 38 Posts
Thanked 2,549 Times in 1,115 Posts
KeinFranzösisch has a reputation beyond reputeKeinFranzösisch has a reputation beyond reputeKeinFranzösisch has a reputation beyond reputeKeinFranzösisch has a reputation beyond reputeKeinFranzösisch has a reputation beyond reputeKeinFranzösisch has a reputation beyond repute
Re: Cablecom TV - no sound....

external sound source?
Reply With Quote
  #3  
Old 02.06.2011, 21:54
Ittigen
 
Posts: n/a
Re: Cablecom TV - no sound....

Menu -> Settings -> Audio settings

I found that selecting "English Preferred" resulted in no sound at all.
Reply With Quote
  #4  
Old 03.06.2011, 19:14
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Dublin
Posts: 165
Groaned at 1 Time in 1 Post
Thanked 33 Times in 19 Posts
grimmus has made some interesting contributions
Re: Cablecom TV - no sound....

Thanks for the replies.

There is no external sound source. It all comes through the HDMI cable into the TV.

I couldn't find Menu -> Settings -> Audio settings

But i found Menu -> Settings -> Preferences -> Menu Language . It's set to German and there's still no sound.

I connected a SCART cable from the box to the TV and all is working, but the picture quality is terrible.

I guess the HDMI is causing issues. I tried another cable but it's still not working.
Reply With Quote
  #5  
Old 03.06.2011, 23:25
FriendlyKiwi's Avatar
Forum Veteran
 
Join Date: Jan 2008
Location: Shoppinzentrum
Posts: 1,781
Groaned at 19 Times in 15 Posts
Thanked 914 Times in 551 Posts
FriendlyKiwi has a reputation beyond reputeFriendlyKiwi has a reputation beyond reputeFriendlyKiwi has a reputation beyond reputeFriendlyKiwi has a reputation beyond repute
Re: Cablecom TV - no sound....

Quote:
View Post
I guess the HDMI is causing issues. I tried another cable but it's still not working.
Ensure you have the latest software version on the TV.
If you don't, update the TV's software.

Some TVs are buggier than Windows....
Reply With Quote
Reply




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cablecom internet + non cablecom acces point, will it work? manadi TV/internet/telephone 6 04.11.2010 19:35
Cablecom adds 9 (!) additional British channels [and general Cablecom problems] dawiz TV/internet/telephone 147 31.12.2009 16:12
Iffy sound on Cablecom ITV Papa Goose TV/internet/telephone 4 20.05.2008 17:08


All times are GMT +2. The time now is 10:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.1.0